flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Великоновосілківським районним судом Донецької області винесено вирок громадянину за державну зраду!

27 жовтня 2023, 07:39

   26 жовтня 2023 року Великоносілківський районний суд Донецької області ухвалив вирок громадянину Б., який звинувачувався за ч.1 ст.111 КК України ( Державна зрада).

   Як зазначено у вироку, підсудний, будучи громадянином України, свідомо порушуючи свій конституційний обов’язок щодо захисту Вітчизни, діючи в період збройного конфлікту, умисно, з метою заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості України, брав активну участь у бойових діях на боці російської федерації під час проведення так званої спеціальної військової операції.      

    У судовому засіданні обвинувачений   свою винуватість у вчиненні зазначеного вище злочину визнав повністю та пояснив, що дійсно скоїв злочин, який йому інкриміновано та зазначено в обвинувальному акті, обставини злочину не оспорював, пояснив причини та обставини скоєного.

   За результатами судового розгляду суд визнав винним громадянина Б. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України, та призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі без конфіскацією майна.

    Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.    

Пресслужба суду