flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Великоновосілківським районним судом Донецької області винесено вирок чоловіку за сприяння діяльності терористичної організації!

02 лютого 2023, 08:16

 Великоносілківський районний суд Донецької області ухвалив вирок громадяну Х., який звинувачувався за ч.1 ст.258-3 КК України, а саме: їнше сприяння діяльності терористичної організації. Як зазначено у вироку, обвинувачений  з березня по квітень 2022 року добровільно передавав представникам незаконного збройного формування та псевдоміністерства державної безпеки фейкової республіки «днр» через месенджер відомості з результатами особистих спостережень за військовими об’єктами Збройних Сил України.  Зокрема обвинувачений доповідав ворогу, у тому числі, використовуючи застосунок «Google Maps», про розташування особового складу, блокпостів, маршрути пересування українських військовослужбовців у Волноваському районі. 

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні не визнав, при цьому не оспорюючи обставин вчинення злочину. В судових дебатах зазначив, що, на його думку, його дії підпадають під ознаки складу злочину, передбаченого ч.2 ст. 114-2 КК України, за що згоден нести покарання. У скоєному розкаявся.

За результатами судового розгляду суд визнав винним громадянина Х. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та призначив йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили.  

Речові докази у вигляді мобільного телефону після набуття вироку законної сили буде знищено.  

Пресслужба суду