flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома присяжних Великоновосілківського районного суду Донецької області!!!

16 лютого 2021, 11:26

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпункті "а" пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством .

Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» до суб'єктів декларування відносяться присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді). Враховуючи роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції, присяжні набувають статусу суб'єкта декларування при виконання ними обов'язків судді, тобто участі у судових засіданнях протягом 2020 року, не залежно від факту отримання суддівської винагороди. Особи, які включені до списку присяжних та протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб’єктами декларування, а тому не зобов'язані  подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

Декларація подається до 1 квітня 2021 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

 Перед подачею декларації  радимо переглянути роз’яснення НАЗК щодо заповнення форми електронної декларації за посиланням: https://nazk.gov.ua/uk/departament-perevirky-deklaratsij-ta-monitoryngu-sposobu-zhyttya/metodychni-rekomendatsiyi-sub-yektam-deklaruvannya/ .

  Великоновосілківський районний суд Донецької області звертає увагу, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття 366-1 Кримінального кодексу України).